ROCKOKO на шляху до успіху з епічним альбомом «Dark & Light»! [стаття]

Posted on

   Нещодавно популярне німецьке інтернет-видання https://excessmag.de/, що спеціалізується на огляді новинок музики та кіно, опублікувало статтю – огляд нашого дебютного альбом “Dark & Light”. Альбом отримав схвальний відгук та найвищий бал!

Запрошуємо прочитати повну статтю, перекладену українською мовою.

   Сьогодні розглянемо щось дуже особливе для усіх поціновувачів і любителів симфонічних мотивів – альбом «Dark & Light» українського гурту ROCKOKO і проаналізуємо те, як ця музика була створена абсолютними експертами своєї справи.

   Гурт, що позиціонує свою музику як symphonic rock і, чорт забирай, розповідає фантастичні історії без жодного співу, виключно за допомогою універсальної мови – музики. Тут ROCKOKO прямо доводить, що їм не потрібні слова, тому що вони комунікують зі слухачами за допомогою своїх інструментів.

   Що робить гурт ROCKOKO таким особливим, – так це брутальний звук, який переносить слухача у фантастичний музичний світ, в якому Ви навіть маєте змогу почути елементи jazzdrumnbass та pop.

   Музика з альбому «Dark & Light» є епічною та майстерною. Отож, не дивно, що ROCKOKO збирає повні зали під час своїх гастролей Україною. Вони брали участь в прямих ефірах на телебаченні, а також виступали в Угорщині, Польщі та Німеччині. У будь-якому випадку, тут зібралися амбітні музиканти та композитори, що створили цілий альбом оригінальної інструментальної музики із захоплюючим виконанням та пристрастю, що заворожує від першої до останньої секунди. Рокові аранжування, потужні барабани та баси, так само як і чіткі гітарні рифи, зустрічаються з епічними струнними аранжуваннями, які буквально вириваються із загальної музичної системи та створюють величну звукову хвилю не тільки у кімнаті, але й у навушниках слухача.

   Якщо абсолютно фантастичним скрипалем можна стати, підписавши угоду з дияволом, тоді композиція «The Devil’s Violinist», що розпочинає альбом, – прекрасний приклад такої угоди. ROCKOKO продали свої душі дияволу? Принаймні, ви можете подумати так, почувши збалансоване та фантастичне аранжування даної композиції. І Ви не будете цим здивовані!

   Потужна звукова стіна гітарного звуку у стилях rock та metal, а також «теплі» баси та «потужні» барабани – ідеальний ритмічний супровід для кожного з треків ROCKOKO, які просто уособлюють своєю музикою фантастичне мистецтво! Якщо ви послухаєте звуки скрипки у більшості композицій альбому «Dark & Light», то будете зваблені швидкими стаккато, які виконуються дуже точно, а епічні аранжування та звуковий дизайн додають естетики музичному виконанню гурту.

   Композиція «Crime» більше схожа на rock’n’roll, в якому, завдяки скрипці, присутні елементи магії.

   «Escape From The Gelert Hill»  – темна і справді важка композиція. За стилістикою її звучання – це metal, який місцями нагадує стиль фінського гурту Apocalyptica. Аранжування з важкими гітарами та збалансованою мелодією є просто фантастичним!

   Емоційна «Through the Time» поєднує в собі drum’n’bass та струнне тріо з високою якістю виконання та композиції.

   Жодна композиція з «Dark & Light» не є «прохідною», вони усі є справді «вбивчими»! Альбом «Dark & Light» гурту ROCKOKO схожий на один суцільний твір і любителям симфонічної рок-музики неодмінно слід його почути!

Оцінка та висновок:

10 із 10. Епічний опус у стилі symphonic rock, не послухавши який, можна багато втратити. Це справді ГАРЯЧЕ!